مشاوره حقوقی چیست و مشاور حقوقی کیست؟
برخی از دانش آموختگان و فارغ التحصیلان رشتههای حقوق و وکالت، فعالیت به عنوان مشاور حقوقی را به عنوان شغل خود انتخاب میکنند. این اشخاص در شرکتهای دولتی یا خصوصی در مقام مشاور حقوقی یا مشاوره حقوقی آنلاین مشغول به کار میشوند و برای موضوعات و مواردی همچون تنظیم قراردادها، دعاوی حقوقی و قضایی، پیگیری حقوق مادی و معنوی و… به مجموعههای خود یاری میرسانند.
معمولا مدیران، اشخاص حقیقی، شرکتها و سازمانها برای امور حقوقی و وکالت خود همچون موضوعات قراردادی از مشاور حقوقی باتجربه بهره میگیرند. این استفاده میتواند در زمینه مشاوره حقوقی ملک باشد یا مشاوره حقوقی قراردادها و یا مشاوره حقوقی دعاوی کیفری. در حقیقت یک مشاور حقوقی با تجربه که با یک فرد حقیقی یا یک سازمان همکاری تمام وقت یا پاره وقت دارد، میتواند آن شخص و مجموعه را از تبعات و آثار منفی ناشی از تصمیماتی که بار حقوقی دارند نجات دهد.
ضرورت استفاده از مشاوره حقوقی آنلاین
همچنین فردی که به عنوان مشاور حقوقی در کنار سازمانها و اشخاص حقیقی قرار دارد با ارائه مشاوره حقوقی آنلاین یا مشاوره حقوقی حضوری، کمک بزرگی برای تنظیم پیش نویس قراردادها خواهد بود. حتی اهمیت مشاور حقوقی تا حدی است که بسیاری از افراد، مدیران و شرکتها بدون حضور مشاور حقوقی خود هیچ اقدامی انجام نمیدهند و هیچ برگه یا قراردادی را امضا نمیکنند.
اصلا مهم نیست که محل کسب و کار و فعالیت شما کجاست؟ تهران؟ خارج از تهران؟ ایران؟ یا خارج از ایران؟ شما در هر صورت با موضوعات حقوقی مرتبط با سرزمین و جامعه خود سروکار دارید. هر لحظه امکان دارد که به خاطر یک خطای ناخواسته و کوچک، درگیر مشکلات حقوقی بزرگ شوید. حتما برای شما مهم است که به دفتر مشاوره حقوقی دسترسی داشته باشید. حتی بسیار مهم است که یک مشاور حقوقی باتجربه و خبره به طور مستمر در کنارتان حضور داشته باشد. چراکه دسترسی لحظهای، سریع و فوری به خدمات مشاور حقوقی به عنوان یکی از مهمترین و اصلیترین بخشهای کسب و کار در جامعه امروز شناخته میشود.
شما اگر بدون مشورت با مشاوره حقوقی و بدون دریافت مشاوره حقوقی صحیح اقدام به عقد قرارداد یا امضای اوراق کنید، احتمال دارد که زندگی و کسب و کارتان را از دست بدهید. به عبارتی شما سالهای سال برای رسیدن به موقعیت کنونیتان تلاش کردهاید اما به خاطر خودداری از مشاوره حقوقی و مشورت با مشاور حقوقی، همه یا بخشی از آنچه را با زحمت به دست آوردهاید، ناگهان از دست میدهید.
مزایای بهره مندی از مشاوره حقوقی آنلاین
استفاده از خدمات مشاوره حقوقی آنلاین ، مزایای متعددی دارد که از جمله آنها میتوان به جلوگیری از اطاله دادرسی، صرفه جویی در وقت و هزینه، ایمن بودن از آسیبها و تبعات حقوقی ناشی از ناآگاهی، تنظیم صحیح و اصولی قراردادها، درج امضای بهجا و پرهیز از امضا زدنهای اشتباه و… اشاره کرد.
درباره تاثیر مشاوره حقوقی در جلوگیری از اطاله دادرسی باید گفت از آنجا که افراد بسیاری از جمله (شاید) خود ما آشنایی دقیق و کافی از اصطلاحات حقوقی و قوانین قضایی و حقوقی نداریم، اشتباهاتی را در روند پرونده مرتکب میشویم و قدمهایی را برمیداریم که منجر به طولانی شدن مسیر پرونده میشود. بنابراین حضور یک مشاور حقوقی خبره موجب میشود که اولا آمار اشتباهات ما در اموری همچون تنظیم قراردادها به کمترین میزان و حتی به صفر برسد. ثانیا چنانچه پس از شکلگیری پرونده سراغ مشاور حقوقی رفتیم، به واسطه اشراف مشاور حقوقی به قانون و اصطلاحات حقوقی، از اطاله دادرسی جلوگیری میشود.
همچنین درباره تاثیر مشاوره حقوقی در کاهش هزینهها و صرفهجویی در وقت، باید اشاره کنیم که مشاور حقوقی روند پرونده را تسریع میکند. وی همچنین موجب کاهش هزینههای شما میشود. چون شاید ما به خاطر ناآگاهی یا نداشتن اطلاعات کافی، مسیر طولانیتری را طی کنیم که هزینه بیشتری را صرف کند و وقت ما را هدر دهد. اما حضور مشاور حقوقی، این موضوع را حل میکند.
کمک مشاور حقوقی به تنظیم قراردادها
کمتر شرکت و سازمانی است که در طول مدت فعالیت خود درگیر موضوعات حقوقی نشده باشد. بسیاری از این مشکلات به نوع عقد قرارداد بستگی دارد. یعنی اگر در این مرحله از مشورت و راهنمایی یک مشاور حقوقی استفاده شود، همه اتفاقات حقوقی و قضایی در آینده به نفع طرفی خواهد بود که این مشورت را پذیرفته و آن را به کار بسته است.
بسیاری از عبارتها و واژهها در متن قراردادها دارای معانی خاصی در موقعیتهای مختلف هستند. قطعا انتظار نمیرود که من یا شما به عنوان صاحب کسب و کار به همه موضوعات حقوقی اشراف داشته باشیم. اما سبک زندگی هوشمند در دنیای امروز قطعا این انتظار را درباره ما ایجاد میکند که از مشورت صاحبنظران و مشاوران حقوقی بهرهمند باشیم. یعنی برای هر قدم که در زندگی شخصی، اجتماعی و شغلی خود برمیداریم حتما باید با یک مشاور حقوقی خبره و دانا مشورت کنیم.
یکی از مهمترین موضوعاتی که میتواند مانع از ایجاد تلههای حقوقی برای شرکتها و سازمانها و اشخاص حقیقی شود این است که قبل از انعقاد قرارداد و هنگام امضای قرارداد حتما یک مشاور حقوقی در کنار خود داشته باشند.
وظایف مشاور حقوقی
حتما این سوال برای شما هم ایجاد شده است که وظایف یک مشاور حقوقی چیست و او چه فعالیتهایی را میتواند و یا باید انجام دهد؟
پاسخ این است که مشاور حقوقی آنلاین میتواند مسئولیتهایی را عهدهدار شود. از جمله: نگارش و تدوین متون قراردادها، آگاهی بخشی به اشخاص و سازمانها درباره ابعاد حقوقی چک و سفته و نیز روند قانونی مزایده و مناقصه و…، راهنمایی و مشورت دادن به کارکنان و مدیران یک مجموعه، کمک به تنظیم قانونی آییننامهها، دستورالعملها، مشاوره حقوقی در زمینه حفاظت از مالکیت معنوی، کمک به روند قانونی و صحیح امور ثبتی و دهها موضوع دیگر.